به دنبال این تصمیم سختگیرانه دولت سوئد، «پر اریکسون»، رئیس دانشگاه «لوند» و «سسیلیا ویکستروم» از اعضای پارلمان اروپا این قوانین سختگیرانه را برای سوئد بیحاصل خواندند. «پرولف رنکوئیست»، مدیر بخش اداری دانشگاه «گوتنبرگ» نیز در صفحه وبلاگ شخصی خود این تصمیم را برای سوئد احمقانه و خجاتآور توصیف کرده است.
اما برخلاف سوئد، دانمارک که طی دهه اخیر با رشد سه برابری دانشجویان خارجی و رشد ۱۰ برابری دانشجویان از اروپای شرقی روبرو شده در حال وضع قوانین جدیدی است تا دانشجویان خارجی بیشتری را به ماندن در این کشور پس از فارغالتحصیلی ترغیب کند.
«ویکستروم» و «اریکسون» در مقاله انتقادی خود اظهار کردند: ما به خوبی از آموزشها و تحصیل باکیفیت این دانشجویان مطلع هستیم اما به محض پایان تحصیلات آنها، دولت هیچ بهرهای از این افراد بسیار تحصیلکرده نمیبرد و بسیاری از آنها روانه کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا، استرالیا یا هند میشوند.
البته این نخستین باری نیست که مجلس سوئد چنین تصمیماتی را علیه دانشجویان خارجی میگیرد. در سال ۲۰۱۰ میلادی نیز دولت سوئد اعلام کرد از سال ۲۰۱۱ میلادی به بعد دانشجویان غیراروپایی در این کشور باید شهریه بپردازند. البته عواقب این تصمیم برای دولت سوئد بسیار ناخوشایند بود چرا که شمار دانشجویان غیراروپایی که برای دورههای کارشناسی ارشد در این کشور اقدام به پذیرش کرده بودند، ظرف یک سال از ۱۲۵ هزار نفر به ۲۵ هزار نفر سقوط کرد و شمار دانشجویان پذیرفته شده نیز از ۱۶ هزار و ۶۰۰ نفر به ۱۲۰۰ نفر کاهش یافت