یک دستاورد در تحقیقات سلولی میتواند راه را برای درمانهایی که از گسترش سرطان در سراسر بدن جلوگیری میکنند، هموار کند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دانشمندان دانشگاههای انگلیس برای نخستین بار توانستهاند چگونگی مهاجرت سلولها از یک اندام به اندام دیگر را کشف کنند.
پژوهش جدید که به رهبری زیستشناسان کالج دانشگاهی لندن انجام شده، میتواند روش درمان سرطان را تغییر دهد.
بطور قطع، این کشف دانشمندان را قادر خواهد ساخت تا حرکت سلولها را متوقف کنند.
این امر بدان معنی است که سرطان تهاجمی که میتواند بسرعت از یک تومور اولیه گسترش بیابد، در آینده ممکن است به محض شناسایی، بطور موثر منجمد و منزوی شود.
بیشتر مرگ و میرهای ناشی از سرطان توسط تومورهای اولیه شکل نمیگیرند بلکه توسط تومورهای ثانویهای بروز میکنند که در اثر مهاجرت سلولهای مهاجم به مناطق دیگر بدن در اندامهای حیاتی مانند ریه یا مغز شکل گرفتهاند.
اگر این پژوهش بتواند برای ایجاد یک درمان موثر مورد استفاده قرار بگیرد، میتواند سالانه جان میلیونها انسان را نجات دهد.
محققان با همکاری دانشمندان دانشگاه کینگز کالج لندن، دانشگاه کمبریج و دانشگاه شهر آکیکا در ژاپن دریافتند که سلولها برای حرکت در مسیرهای باریک در بدن باید تغییر حالت دهند.
پیوندهای بین هر سلول تضعیف شده، آنها را به یک حالت شبه مایع تبدیل میکند و به آنها اجازه میهد به بخشهای دیگر بدن هجوم ببرند.
همچنین دانشمندان سیگنال شیمیایی را که عامل این تغییر است، شناسایی کردند. آنها با خاموش کردن این سیگنال توانستند سلولها را جامد کرده و بطور موثری از حرکات بیشتر آنها جلوگیری کنند.
این پژوهش تاکنون فقط در سلولهای غیرسرطانی جنینی، کاربردی نشان داده اما محققان بر این باورند که میتوان از آنها برای شناسایی روشی که سلولها از یک تومور گسترش یافته و به بخشهای دیگر بدن هجوم میبرند، استفاده کرد.
آنها دریافتند که مولکولی موسوم به لیزو فسفادیتیک اسید (LPA) مسئول تضعیف پیوند بین سلولها بوده که به آنها اجازه میدهد از حالت جامد به مایع تبدل شوند و بین بافتهای بدن جریان پیدا کنند.
متوقف کردن این مولکول که از طریق یک تزریق ساده امکانپذیر است، از حرکت سلولها جلوگیری خواهد کرد.
نتایج این پژوهش در مجله Cell Biology منتشر شده است.
:: موضوعات مرتبط:
زیست شناسی ,
اخبار ,
,
:: بازدید از این مطلب : 673
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0