یک فوق تخصص گوارش گفت: نداشتن رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میوهها، مصرف کم مایعات و نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب موجب تشدید یبوست میشوند.
به گزارش ایسنا، دکتر فرزاد جاسمی زرگانی اظهار کرد: علاوه بر عوامل شایعی که یبوست را تشدید میکنند، مصرف برخی داروها مانند داروهای کنترل فشارخون بالا و برخی داروهای پایینآورنده چربی خون هم در ایجاد یبوست موثرند. بنابراین همه بیماران باید میزان و زمان مناسب مصرف داروی خود را متناسب با نوع بیماری زیر نظر پزشک متخصص خود رعایت کنند.
وی ادامه داد: شرایط فیزیولوژیکی مانند حاملگی و افزایش سن، برخی از بیماریها که با کاهش حرکت همراه است مانند عارضه قطع نخاع یا بیماریهای عضلانی از جمله دیستروفی عضلانی نیز از علل یبوست به شمار میروند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: برخی بیماریهای روده بزرگ که به دنبال اختلال در حرکات روده ایجاد میشوند مانند سندرم روده تحریکپذیر، بیماریهای مرتبط با عضلات کف لگن، کمکاری تیروئید و کمکاری سایر هورمونها، دیابت، تومورها و سرطانهای روده نیز در ایجاد یبوست تاثیر دارند.
جاسمی زرگانی اظهار کرد: روش درمان بر اساس علت بروز بیماری تعیین میشود و در ابتدا باید رژیم غذایی افرادی که دچار یبوست شدهاند، اصلاح شود. درمان دارویی نیز یکی دیگر از این روشها است.
وی، درباره نحوه تغییر در رژیم غذایی بیماران مبتلا به یبوست گفت: توصیه میشود مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزیجات و مصرف میوه در دستور غذایی قرار گیرد. البته علاوه بر رژیم مناسب غذایی، افزایش تحرک و فعالیت بیمار نیز توصیه میشود.
فوق تخصص گوارش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: عدم درمان یبوست موجب بروز عوارضی مانند خونریزی ناشی از بواسیر و چکیدن خون از مقعد میشود که در طولانیمدت برای دستگاه گوارشی و روده بزرگ مضر است. بیماران باید به محض مشاهده علامتی مبنی بر یبوست به پزشک متخصص مراجعه کنند؛ چرا که ممکن است پیامدهای بد این بیماری، بروز سرطان روده را نیز به دنبال داشته باشد.
جاسمی زرگانی اظهار کرد: مصرف خودسرانه دارو به روده بزرگ آسیب میرساند. بنابراین به هیچ وجه این بیماران برای درمان یبوست خودسرانه دارو مصرف نکنند.
:: موضوعات مرتبط:
زیست شناسی ,
زمین شناسی ,
اخبار ,
سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 607
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0